Nieuws > Corona (24-03-20)

Door het coronavirus leven we sinds 12 maart in een andere werkelijkheid. Voorlopig tot 1 juni kunnen er geen concerten worden gegeven, waardoor de vier concerten die ik in die periode met Bernd Brackman zou geven zijn uitgesteld, de meeste naar een nog te bepalen datum. Het vierde concert in onze Beethovenserie is verplaatst naar de datum van het vijfde concert, dus 6 juni. We hopen vurig dat dat wel kan doorgaan! Het vijfde concert zou dan eind juli nog kunnen plaatsvinden. Intussen werken we aan nieuw repertoire dat we in het volgend seizoen willen gaan spelen, zolang dat nog is toegestaan…

De cellolessen geef ik voornamelijk via Skype. Dat is nogal behelpen doordat ik de klank niet goed kan beoordelen en samenspelen niet mogelijk is. Wel kan ik tips geven over houding, stokindeling, vingerzetting, ritme en zuiverheid. Ook neem ik zoveel mogelijk tweede cello- en pianopartijen op die ik naar de leerlingen stuur, zodat ze daarmee kunnen samenspelen. Al met al is het toch duidelijk beter dan niets…