Agenda

Ook in het seizoen 2020-2021 zal het duo Bernd Brackman & Beitske Verheij een aantal concerten geven in Het Carillon te Nieuw-Lekkerland. Deze concerten worden per keer gepland, om het risico te beperken dat geplande concerten vanwege coronamaatregelen moeten worden uitgesteld. Op dit moment kan helaas niets worden gepland.

Malewitsj, Koe en Viool (1913)

Het eerste concert is gegeven op zaterdagavond 12 december 2020.

Het programma had als titel: With love from Russia en bestond geheel uit Sovjetmuziek. We begonnen met de Suite in oude stijl (1972) van Alfred Schnittke, een vijfdelig werk dat in Bachs tijd geschreven lijkt te zijn, totdat die illusie aan het eind door een scherpe dissonant wordt verstoord. Daarna speelden we de imposante en zeer virtuoze cellosonate in Bes, opus 71 (1962) van Dmitri Kabalevski. Na de pauze klonk Spiegel im Spiegel (1978) van Arvo Pärt, een verstild en in feite wiskundig werk: de harmonie der sferen. We sloten af met de grootse cellosonate in d, opus 40 van Dmitri Sjostakovitsj (1934), waarin zoekende melodieën worden afgewisseld met als aanstekelijke volkswijsjes vermomde tragiek.

Coronamaatregelen
De zaal van Het Carillon is groot genoeg om anderhalve meter afstand te houden, zoals hier te zien is. U kunt uw jas over uw stoel hangen en desgewenst zelf consumpties meenemen voor in de pauze en na het concert. De bar zal gesloten zijn. Een mondkapje is verplicht maar mag af zodra u zit. Aangezien er maximaal 30 mensen mogen komen, is het noodzakelijk te reserveren.

Toegangsprijzen
volwassenen: €20, in voorverkoop €17,50
kinderen tot 18 jaar: €15, in voorverkoop €12,50

U krijgt korting door het verschuldigde bedrag voor de concertdatum over te maken op rekening NL48 ASNB 0942 6618 18 t.n.v. BJA Verheij o.v.v. de concertdatum en het aantal kaarten.